Stara tvornica cementa Podsused

Projekt “Stara tvornica cementa Podsused” pruža mogućnost zaštite i prenamjene prostora stare cementare u industrijskoj zoni gradske četvrti Podsused – Vrapče, kao značajne industrijske baštine i zaštitnog znaka vizure zapadnog dijela grada, u  atraktivno  multifunkcionalno gradsko područje s raznovrsnim sadržajima.

Kompleks tvornice proteže se na cca. 12.400 m2, a sastoji se od glavne zgrade, dimnjaka, 8 silosa, nadstrešnice, vlastite elektrocentrale (110 kW) i željezničkog teretnog kolodvora. Prema GUP-u Grada Zagreba, tvornica se nalazi u zoni poslovne gospodarske namjene gdje se mogu graditi poslovni, upravni, uredski, trgovački i uslužni sadržaji, gradske robne kuće, proizvodnja bez negativnog utjecaja na okoliš, komunalno – servisni i prateći skladišni prostori te hoteli.  Postoji građevinska dozvola za ukupnu površinu od 45.000 m2 (od čega 15.000 m2 podzemnih etaža), a komunalna davanja  već su plaćena.

Prostor tvornice daje mogućnosti za mnogobrojna potencijalna kreativna i inovativna arhitektonska rješenja kojima bi se njezin atraktivni prostor, koji čini nedjeljivi dio identiteta ovog dijela grada, revitalizirao i prenamijenio.  Kako bi se oživjelo ovo povijesno industrijsko područje, napravljeno je više rješenja  koja uključuju izgradnju hotela, trgovačkog centra, filmskog studija, stanova i drugih sadržaja.

 

Cijena: Na upit

Dokumentacija o projektu

Ostali projekti

Pošaljite upit